Skip to content
0

Your cart is empty

Choose the products you need.

Your cart is empty Keep shopping
Wat is een hijab?
Nieuws

Wat is een hijab?

Wat is een Hijab?

In de westerse wereld wordt het woord hijab vaak gezien als een hoofddoek die het hoofd en lichaam bedekt. Voor islamitische geleerden heeft de hijab echter een bredere betekenis. Het woord hijab betekent letterlijk "bedekking" en verwijst naar de principes van gedrag, fatsoen en kuisheid in de islam.

Hijab of Hoofddoek

Een hijabs is een lap stof die over het hoofd wordt gedragen. Deze hoofddoeken zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, maten en kleuren, afhankelijk van het seizoen en de mode. Veelvoorkomende stoffen zijn chiffon, katoen, linnen, viscose en crêpe.

Stofeigenschappen

Hoofddoeken zijn er in een breed scala van stoffen en patronen. De keuze van stof en kleur kan persoonlijke voorkeuren en culturele achtergrond weerspiegelen. Voor elk seizoen zijn er passende kleuren en materialen beschikbaar. Sommige hijabs zijn doorzichtig, terwijl andere van dikkere stoffen zijn gemaakt.

Vormen en Stijlen

Hijabs kunnen kort of lang, vierkant of rond zijn. Vaak wordt een kapje onder de hoofddoek gedragen om te voorkomen dat deze verschuift. De laatste mode omvat hijabs die over de schouders worden geslagen, waarbij het belangrijk is dat de borst bedekt blijft.

Instant Hijab Hoofddoek

Als je moeite hebt met het omwikkelen van een hoofddoek, is de Instant hijabs een ideale oplossing. Deze hijab is al in een aantrekkelijke, gewikkelde vorm genaaid, wat het aanbrengen snel en eenvoudig maakt. Trek de openingen over je gezicht en de hijabs zit direct perfect.

Bestellen

Bij ons kunt u eenvoudig hijabs bestellen en ontvangt u deze de volgende dag, mits u voor 14:00 uur bestelt. Onze collectie omvat:

  • Full Instant Hijab
  • Semi Instant Hijab
  • Instant Cross Viscose
  • Instant Scarf Viscose
  • Instant Pleated
  • Instant Hoodie 

Ontdek onze uitgebreide collectie en vind de hijab die perfect bij jouw stijl en behoeften past!